U trendu

Venac za gardiste i pacijente poginule u NATO bombardovanju

BEOGRAD – Član Gradskog veća Dragomir Petronijević položio je danas cveće na mesto stradanja vojnika Gardijske brigade i pacijenata KBC „Dragiša Mišović” u bombardovanju NATO 1999. godine.

Vence su položili i pripadnici Garde, predvođeni komandantom general-majorom Milomirom Todorovićem, kao i pomoćnik direktora KBC „Dragiša Mišović” Momčilo Jakovljević sa zaposlenima ovog kliničko-bolničkog centra, saopštio je gradski Sekretarijat za informisanje.

Dragomir Petronijević je istakao da se se na ovaj način iskazuje pošta nevinim žrtvama koje su stradale pod plaštom operacije ciničnog naziva „Milosrdni anđeo”.

„U okviru te operacije pogođene su bolnice, civilni objekti i ljudi koji ničim nisu zaslužili da budu bombardovani. Danas je važno očuvati sećanje i podsetiti da je Srbija stabilna zemlja koja se bori za nova radna mesta, bolji standard građana, mir i stabilnost. Naša je dužnost da se trudimo za budućnost zemlje u kojoj će mladi ostati, a vratiti se oni koji su iz nje otišli i napravili karijere u inostranstvu. Borimo se za više fabrika, normalnu i predvidivu budućnost svih građana i građanki Srbije. Ne smemo zaboraviti 1999. godinu ni naše nevino stradale sugrađane, ali moramo raditi i na budućnosti Srbije i boriti se za mir i stabilnost naše zemlje“, istakao je Petronijević.

Živote u bombardovanju KBC „Dragiša Mišović” izgubili su gardisti Aleksandar Bajin, Goran Verežan, Predrag Ignjatović, Branimir Krnjajić, Slaviša Miljković, Vojin Pejčinović i Dragan Tankosić i pacijenti Branka Bošković, Zora Brkić i Radosav Novaković.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar