U trendu

Veoma opasno: U Srbiji crveni i narandžasti meteo alarm – uskoro zahlađenje

Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) upozorio je da će u Srbiji od danas do četvrtka biti sunčano i veoma toplo sa najvišom temperaturom od 35 do 39 stepeni Celzijusa.

Samo će u četvrtak na severu zemlje biti promenljivo oblačno sa temperaturom od 32 do 34 stepena.

U Beogradu će danas i sutra biti sunčano i veoma toplo sa najvišom temperaturom od 36 do 38 stepeni.

Na području zapadne Srbije, Šumadije, Pomoravlja i jugoistočne Srbije na snazi je crveni meteo alarm, što znači da je vreme vrlo opasno.

U ostalim delovima Srbije na snazi je narandžasti meteo alarm, koji označava opasno vreme.

Danas sunčano i veoma toplo, do 38 stepeni

U Srbiji će danas biti sunčano i veoma toplo, sa najvišom temperaturom do 38 stepeni Celzijusa, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod.

Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni, u južnom Banatu i donjem Podunavlju povremeno jak. Jutarnja temperatura od 18 do 24 C, najviša dnevna od 35 do 38 C.

I u Beogradu će biti sunčano i veoma toplo. Vetar slab i umeren, južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura oko 23, najviša dnevna oko 37 stepeni.

Prema prognozi za narednih sedam dana, u Srbiji će u sredu veći deo dana biti sunčano i veoma toplo sa najvišom temperaturom od 35 do 39 stepeni, uveče uz lokalni razvoj oblačnosti ponegde pljuskovi i grmljavina.

Od četvrtka se očekuje promenljivo oblačno i svežije sa češćom pojavom pljuskova i grmljavine. Moguće su i vremenske nepogode sa jakim pljuskovima, velikom količinom padavina, gradom i olujnim vetrom. Od petka temperatura u granicama proseka od 25 do 29 stepeni.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar