U trendu

Verifikovani mandati srpskoj delegaciji u Savetu Evrope

Potpredsednica Parlamentarne skupštine SE Aleksandra Đurović potvrdila je da su mandati srpskoj delegaciji u toj skupštini verifikovani.

Ona je navela da od danas, srpska delegacija normalno nastavlja svoj rad u punom kapacitetu sa svim pravima koja joj pripadaju u Skupštini SE.

Đurović je rekla da je Komitet za pravila procedure jednoglasno odlučio da se potvrde akreditivi srpskoj delegaciji i istakla da je šef britanske delegacije, čiji poslanik je juče pokrenuo inicijativu za osporavanje mandata, došao na sastanak i javno se izvinio i Srbiji i njenoj delegaciji na neprijatnostima kojima su na taj način bili izloženi.

„Zahtev za usporavanje akreditiva srpske delegacije danas je jednoglasno proglašen neosnovanim i odbijen je. Od pet političkih grupa, koliko ih ima u Skupštini SE, sastanku Komiteta su prisustvovali lideri četiri grupe. Bilo je interesovanje na najvišem nivou i svi oni su naglasili da je sve u Srbiji sprovedeno na fer način i da nema osnova čak ni da se piše izveštaj o tome“, rekla je Đurović Tanjugu.

Ona je naglasila da jedino predsednik Socijalističke grupe nije prisustvovao sastanku, što smatra da je očigledno da nije imao nijedan argument zašto bi uopšte trebalo osporiti akreditive srpskoj delegaciji.

„Takođe, čak niko iz Socijalističke grupe, koja je juče pokrenula inicijativu, nije ni došao na sastanak, jer su očigledno shvatili da su izmanipulisani od strane Demokratske stranke i Nataše Vučković, a to upravo potvrđuje ono što sam juče rekla, da su im bile pružene neistinite informacije“, rekla je Đurović.

Kako je rekla, naglašava i Demokratska stranka, jer „ako to nije bio njihov stav, moje mišljenje je da bi trebalo da se javno oglase i ograde od postupka Nataše Vučković“.

„Takođe, od danas, srpska delegacija normalno nastavlja svoj rad u punom kapacitetu sa svim pravima koja joj pripadaju u Skupštini SE“, rekla je Đurović.

Socijalistička grupa u Parlamentarnoj skupštini SE osporila je juče akreditive nove srpske delegacije u toj instituciji, kada je britanski poslanik naveo da nije bila relevantna politička zastupljenost stranaka, što je, kako je rekla Đurović, plod nezadovoljstva njihovog poslanika Nataše Vučković, koja je u to vreme bila i potpredsednik Socijalističke grupe.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar