Veselji: Uzećemo Preševo ako Srbija prihvati, ali nemamo šta da damo

Predsednik Skupštine Kosova Kadri Veselji po prvi put je, na TV T7, govorio o mogućnosti razmene teritorija između Kosova i Srbije. Rekao je da će Kosovo uzeti Preševo, ako Srbija prihvati, ali, kako je Veselji rekao — naša država nema šta da dâ Srbiji.

– Ništa više ne bih voleo nego da se Preševo i Medveđa pridruže Kosovu. Mi ćemo prihvatiti bilateralni sporazum ako Srbija to prihvati, ali nemamo šta da damo. Otvaranje granica na Balkanu uvek znači rat, to je ono što hoću da kažem i ja sam direktan – ne postoji bilo kakva druga mogućnost promene granica – rekao je Veselji u emisiji Presing sa Leonardom Kerćukinom na T7.

On je dodao: – Kosovo je otvoreno da Preševska dolina postane deo naše zemlje. Otvoreni smo za taj deo da se priključi Kosovu. Normalno, zainteresovani smo da taj deo bude deo Republike Kosovo. Nema više konfliktnog perioda. Sada smo u vremenu dijaloga – rekao je Veselji.

Kazao je da ni na jednom sastanku sa međunarodnim zvaničnicima nikada nije spomenuta mogućnost razmene teritorija.

– Ova stvar se nikada nije pominjala. To kažem sa punim uverenjem – rekao je Veselji na TV T7.

(Kossev/Sputnjik)

5 komentara
 1. Pospani alias Heidfeld fan

  Šta ovaj se*e?!? Ono kao „Što je babi milo to joj se i snilo!„

 2. Običan Srbin

  Veselji, kukaće ti majka kada ti dođe kelner da naplati !

 3. Djura NIkolajevic

  Koliko smo dobri trgovci dacemo im sta traze a oni ce nam za uzvrati uzet ceo Kopaonik.

 4. Anonimni

  Bilo bi smešno da nije tužno…Šta znači imati dobre mentore, SAD i EU…Doduše SAD i EU rekoše da su i naši prijatelji…ubiše nas iz ljubavi.

 5. Milan

  Simpatičan mladić….dok je Vučića na vlasti u Srbiji nema šta da se brine….ali jednog dana će sigurno da bude bežanije preko Prokletija…

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike