U trendu

Vesić: Beograd – grad sa više centara

BEOGRAD – Zamenik gradonačelnika Goran Vesić rekao je danas da će Beograd postati grad koji će uskoro da ima više centara.

U avgustu kreće rekonstrukcija Trga republike, trajaće oko 14 meseci, rekao je Vesić gostujući na TV Pink i dodao da kada bude završena zgrada Opere i Baleta, da ćemo tada imati formiran pravi centralni gradski trg.

Nakon Trga, krenuće se u rekonstrukciju Vasine ulice i u rekonstrukciju Studentskog trga, naveo je Vesić, koji je naglasio da vozači neće osetiti samu rekonstrukciju.

„Vasina će biti pešačka zona, a autobusi će niz Francusku ići do Dunavske gde će biti nova okretnica“, rekao je on.

Što se tiče Karađorđeve ulice ona će biti rekonstruisana u dve faze, a prva će početi u septembru.

Vesić je rekao i da se kreće sa rekonstrukcijom hotela Bristol, zatim Savskog trga, da zgrada železničke stanice postaje muzej, da će se paraleleno sa Savskom raditi izgradnja centralnog parka, sa modernim sadržajima, a sa rekonstrukcijom Ulice Kneza Miloša krenuće se na jesen sledeće godine.

Kako je istakao, u prethodne tri godine završena je prva faza Veleteržnice, urađena je moderna hala sa hladnjačama, sa prostorom za izlaganje robe, sa prostorom za kamione, to je prva velika hala koja je za meso i za ribu.

Ostalo je da se uradi još nekoliko hala za druge stvari, najavio je zamenik gradonačelnika.

Vlada Srbije, odnosno ministastvo poljoprivrede, predložiće zakon o nacionalnoj veletržnici, na osnovu koga će Republika ući u sadašnju gradsku Veletržnicu, dogradiće još drugu i treću fazu i postaće nacionalna koja će biti vlasništvo Republike Srbije i Grada Beograda, pojasnio je Vesić.

„Na taj način ćemo je unaprediti i obezbediti da bude mesto sa koga će se plasirati srpski poljoprivredni proizvodi u svet“, zaključio je Vesić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.