U trendu

Vesić: Beograd postavlja zaštitnu ogradu od buke kod medicinskih ustanova

Gradski menadžer Beograda Goran Vesić najavio je danas da će grad do kraja godine postaviti dve zaštitne ograde na autoputu, kod dve zdravstvene ustanove, ukupne dužine od 1.000 metara.

Kako se navodi u saopštenju, ograda dužine 650 metara biće postavljena kod Kliničko-bolničkog centra (KBC) Bežanijska kosa, dok će kod Hitne pomoći biti postavljena ograda od 350 metara.

„To je kilometar zaštitne ograde na teritoriji grada, i to u najurgentnijim delovima gde se nalaze zdravstvene ustanove. Osim toga, biće uradjena i sanacija dva pripadajuća mosta, a jedan od njih se nalazi kod KBC Bežanijska kosa. Ukupna vrednost svih radova je 150 miliona dinara“, rekao je Vesić.

On je dodao da je sa direktorom Javnog preduzeća „Putevi Srbije“ Zoranom Drobnjakom dogovorio da se sledeće godine uradi još kilometar zaštitne ograde. Naredne godine će takva ograda biti postavljena najverovatnije na Novom Beogradu i to u delovima gde ljudi svakodnevno čuju buku sa auto-puta.

„Sa ovim radovima ćemo nastaviti i narednih godina. Ograda nije jeftina, ona može da košta od 800.000 do milion evra po kilometru, ali to imaju svi auto-putevi u svetu, kao i naši novi auto-putevi. Mi ćemo pozvati gradjane da nam daju predloge, posebno gradjane na Novom Beogradu, koje delove da zaštitimo sledeće godine. U skladu sa tehničkim mogućnostima, ‘Putevi Srbije’ će raspisati konkurs početkom sledeće godine“, rekao je Vesić.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.