U trendu

Vesić: DS politički nepismen, ima problem s biračima

Gradski menadžer Beograda Goran Vesić odbacio je danas optužbe odbora Demokratske stranke (DS) iz beogradske opštine Vračar za navodni pokušaj političkog pritiska radi promene vlasti u toj opštini i saopštio da to može da pomisli samo neko ko je „politički nepismen“.

„Lokalni izbori na Vračaru biće održani do maja naredne godine. Samo neko ko je politički nepismen, a takvih je danas mnogo u toj stranci (DS), može da pomisli da bilo kome pada napamet da vrši promenu vlasti za četiri meseca“, navodi se u izjavi Vesića dostavljenoj Beti.

On je za najavu DS-a Vračara da će protiv njega i Nenada Djordjević iz Srpske napredne stranke (SNS) podneti krivičnu prijavu rekao da ga je „nasmejala“ i da DS nema problem sa SNS-om, već sa gradjanima Vračara i sopstvenim odbornicima.

„Jasno je da DS na Vračaru nema poverenje većine gradjana, što pokazuju brojna istraživanja i da na izborima neće dobiti novi mandat. Kao što je jasno da mnogi odbornici ove stranke ne žele da učestvuju u mutnim radnjama rukovodstva opštine. Dakle, gopodo, imate problem sa sobom i ako mislite da su vam krivične prijave rešenje podnesite ih protiv sebe samih jer ste vi uzrok onom što vam se dešava“, izjavio je Vesić.

On je dodao da DS-u „nije lako“ da svojim odbornicima objasni da treba da učestvuju u „falsifikovanju kvoruma“ na sednici SO Vračar, na kojoj su bila prisutna 22 odbornika, a za održavanje sednice potrebno je najmanje 23.

Navodeći da „će biti ličan“ prema DS-u sa Vračara, Vesić je naveo da je pre 23 godine, po nalogu Zorana Djindjića, učestvovao u dolasku DS na vlast na Vračaru i da su „tada tamo bili odgovorni ljudi“, a da današnje vodjstvo DS-a na toj opštini čine „najgori kadrovi, koji vode računa samo o sebi i svom interesu, umesto o gradjanima“.

Demokratska stranka (DS) najavila je ranije danas da će podneti krivične prijave protiv Vesića i člana SNS Nenada Djordjevića zbog toga što su pokušali političkim pritiscima da nasilno promene vlast u beogradskoj opštini Vračar.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.