U trendu

Vesić o inovacijama Parking servisa

BEOGRAD – Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio je na sastanku Udruženja parkirališta Srbije tri novine u radu Parking servisa koje treba da omoguće bolju sulugu tog javnog preduzeća i veći komfor građana koji koriste beogradske garaže i parkirališta.

Vesić je u prisustvu direktora Parking servisa Andrije Čupokovića i predstavnika svih preduzeća koje se bave uslugama parkiranja rekao da su iskustva Parking servisa „pravo blago“ za preduzeća iz drugih gradova, te da Beograd želi da pomogne da se i u tim sredinama modernizuju i obezbede bolji uslovi za parkiranje, jer je jnihov zadatak da donesu što veći prihod lokalnoj samoupravi.

Vesić je najavio tri novine koje u narednom periodu uvodi Parking servis, aplikaciju, koja će biti puštena u rad 15. oktobra, parking-pas karticu i Pri-pejd karticu koja startuje 15. januara.

Aplikacija je namenjena svim smart telefonima i korisnicima će omogućiti plaćanje parkinga, ali i proveru broja slobodnih mesta u garažama širom Beograda.

Biće omogućeno i plaćanje po minutu, što do sada nije bio slučaj. Proces će biti veoma jednostavan, a postojaće i mogućnost za kupovinu dnevne karte.

„Na taj način ćemo građanima obezbediti veći komfor prilikom plaćanja parkirališta“, ocenio je Vesić.

Parking-pas kartica startuje 5. decembra i ona će korisnicima omogućiti neograničen broj ulazaka i izlazaka iz garaže u okviru zakupljenog vremenskog perioda.

Biće omogućeno da se parking-pas kartica kupi na 24 sata, tri ili sedam dana, a da se sa istom karticom ulazi i izlazi neograničen broj puta u sve garaže i sva beogradska parkirališta.

PriPejd kartica omogućiće korisnicima da je dopunjavaju određenim iznosom i da je koriste sve dok na kartici postoji dovoljan iznos.

Sve ove novine treba da građanima omoguće lakše korišćenje usluge Parking servisa, ali, kako je naveo Vesić, one znače i da idemo u korak sa svetom, gde se sve te usluge odavno koriste.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.