U trendu

Vesić: Porodice vojnih lica koja žive u hotelu Bristol dobiće nove stanove

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić izjavio je danas da Grad Beograd u dogovoru sa državom traži rešenje za stambeno zbrinjavanje porodica vojnih lica raseljenih iz bivše Jugoslavije, koji više od 20 godina žive u hotelu „Bristol“, prenosi Radio-televizija Srbije (RTS).

„Dobiće nove stanove i to se radi zajedno sa Vojskom, jer je to vojni objekat“, rekao je Vesić.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je pre nekoliko meseci za Insajder rekao da pitanje hotela Bristol nije u nadležnosti vojske, odnosno da će o sudbini hotela odlučivati Vlada.

„Mi smo korisnici, a ne vlasnici. Vlada je vlasnik hotela Bristol i kako ona odluči tako će se raditi“, rekao je Vulin.
U jednom delu hotela „Bristol“, koji je šezdesetih godina prošlog veka dat na korišćenje Ministarstvu odbrane, odnosno Vojnoj ustanovi Dedinje, živi desetine porodica vojnih lica raseljenih sa teritorije nekadašnje SFRJ.

Kako je objavljeno na sajtu Insajder, ugovorom o izgradnji Beograda na vodi predvidjeno je da kompanija „Beograd na vodi“ posle ulaganja u renoviranje, može bez naknade da upravlja nizom objekata u Savskom amfiteatru, medju kojima su Bristol, zgrada Pošte, Geozavod, zgrada glavne Železničke stanice, grupa zgrada u četvrti Savamala.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.