U trendu

Vesić: Radovi na Cvetnom trgu i Slaviji

Početak radova na Cvetnom trgu očekuje se do kraja jula i biće završeni u oktobru, a sredinom avgusta biće raspisan tender za izvođače radova na trgu Slavija, izjavio je jutros gradski menadžer Goran Vesić.

Vesić je najavio da će jedan od platoa, na kome se nalazi Cvetni trg, biti potpuno srušen i spušten na nivo Ulice Kralja Milana, dok će gornji plato biti malo izdignut i do njega će se dolaziti stepenicama.

Biće očuvani i renovirani javni toaleti i nalaziće se u donjem nivou, gde će se, takođe, nalazi i prodavnica cveća, najavio je Vesić.

Gradski menadžer je najavio potom i uređenje glumacke staze u saradnji sa Udruženjem dramskih umetnika Srbije.

Naredne godine biće postavljeno desetak statua poznatih reditelja, pisaca, glumaca, a u delu kod kafane „Polet“, koja više ne radi, biće spomenik književniku Borislavu Pekiću, najavio je Vesić.

Cvetni trg dobiće novi sadržaj i postaće funkcionalna celina i pravi trg i jedno od najlepših mesta u Beogradu, jer je kao jedan od najstarijih trgova zaslužio da bude uređen, najavio je Vesić.

Vesić je najavio da trg Slavija neće imati podzemne prolaze, da će spomenik Dimitriju Tucoviću biti izmešten na prostor između Ulice Kralja Milutina i sadašnjeg trga Slavija.

Na mestu spomenika Tucoviću nalaziće se fontana, a predviđene su tri trake za automobile i jedna obodna traka za vozila javnog prevoza, najavio je Vesić.

Automobili će se brže kretati, a biće obezbeđena veća prohodnost pešaka, najavio je Vesić i dodao da će se sve do Autokomande raditi i Bulevar oslobođenja.

Vesić je najavio da će biti promenjen režim saobraćaja, pa će Ulica Kneginje Zorke biti prva ulica u Beogradu koja će biti pešačko- biciklistička.,

Pešaci i biciklisti imaće tu prednost u odnosu na automobile, a brzina kretanja automobila biće ograničena na 30 kilometara na sat, dodao je Vesić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.