Vesić rešio problem Svetlani Kitić

BEOGRAD – Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić rešio je problem rukometašice Svetlane Kitić kako ne bi ostala bez stana zbog kredita u švajcarskim francima.

Vesić je problem rešio na taj način što je našao drugu banku da joj refinansira kredit, a banka koja je htela da joj proda stan sada se naplaćuje, navodi „Blic“.

Inače, ta prodaja je bila zakazana za 2. avgust.

Kitić za „Blic“ navodi da je zamolila gradsku sekretarku za sport i omladinu Draganu Pesić-Belojević da joj pomogne i da ju je odmah primio Vesić kome je, kaže, beskrajno zahvalna jer joj je pomogao. „Pitala sam ga da li postoji mogućnost da mi se nađe banka koja će da refinasira dug. Vesić mi je tada rekao: „Shvatio sam, neću da dozvolim da jedna Svetlana Kitić sa decom ide na ulicu“. Još je dodao da bi bilo sramota za naše društvo da nekada najbolja rukometasica sveta i osvajač brojnih medalja bude tako ponizena. „Vi ste zasluzili da vam se Beograd oduzi“. To je i uradio i nadam se da će sve biti zavrseno do 15. avgusta tako da će banka dobiti svoj novac, ja otplatu svog kredita , ali i mir i spokoj“, kaze Kitić.

Ona je inače stambeni kredit u švajcarcima uzela 2007. godine, ali je u međuvremenu kredit značjano uvećan zbog promene kursa švajcarskih franaka.

Do prošle godine kaže da je redovno isplaćivala rate, a da je zatim pokušala da se dogovori sa bankom, međutim, to nije uspela i banka je sa njom raskinula ugovor, a stan stavljen na prodaju.

Prva licitacija je bila 6. aprila, a druga 15. jula.

(Tanjug)

1 komentar
  1. Ex faca

    Što nekažu da dotična ima astronomska primanja, I to joj malo! Što ne pomogne nekoj sirotinji, nema reklamu (kadar). Zašto za javne ličnosti ne postoji zakon, ili nije isti za sve? Bruka smo mi od države, zato svi beže daleko od nas

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike