U trendu

Vesić: Sa markicom, bez peronske karte na Lastinim stanicama

Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je da se od 1. novembra ukida plaćanje peronske karte na Lastinim autobuskim stanicama u Beogradu za sve korisnike mesečnih personalizovanih kartica.

„To znači da će javni prevoz u prigradskim opštinama na kojima vozi kompanija Lasta dodatno pojeftiniti za 700 dinara koliko je do sada koštala mesečna peronska karta“, rekao je Vesić, dodajući da je navedeni predlog potekao od beogradskog odbora Srpske napredne stranke.

Kako je saopštila Gradska uprava, Vesić je nakon sastanka u Skupštini grada, rekao da je ukidanje plaćanja peronskih karata još jedna dodatna pogodnost koju je Grad obezbedio za građane prigradskih opština.

U tom kontekstu, on je podsetio da je od 1. oktobra na snazi novi tarifni sistem koji je omogućio da građani prigradskih opština plaćaju i do 40 odsto nižu cenu javnog prevoza.

„Već posle 15 dana primene novih cena, možemo da kažemo da su građani pozitivno odgovorili na tu odluku Grada i da imamo povećanje prihoda kroz kupovinu mesečnih karata u prigradskim opštinama“, naveo je Vesić.

Prema njegovim rečima, posle pojeftinjenja, mesečna karta za građane Obrenovca košta 3.890 dinara, a Mladenovca 4.990 dinara.

„Ako se zna da oni koji svakodnevno koriste javni prevoz, a njih je prema našim analizama više od 90 odsto, mesečno imaju oko stotinu vožnji, to znači da posle smanjenja cena jedna vožnja do Beograda stanovnika Obrenovca košta 38,9 dinara, a Mladenovca manje od 50 dinara“, tvrdi Vesić.

Ukidanjem plaćanja peronske karte na Lastinim stanicama, naveo je, građani koji kupuju personalizovane mesečne karte štede dodatnih 700 dinara mesečno.

On je rekao i da je predlog i peticiju SNS da se stanovnicima prigradskih opština smanji cena mesečnih karata podržalo deset hiljada građana.

„Pokazalo se da smo učinili dobru stvar za građane, a povećali prihode grada. Grad će nastaviti da prihvata dobre predloge u interesu građana, kako bi prestonica postala bolje mesto za život svih stanovnika“, zaključio je Vesić.

Sastanku u Starom dvoru su prisutvovali predsednik Privremenog organa Mladenovca Vladan Glišić, zamenik predsednika opštine Obrenovac Mirko Vranešević, gradski sekretar za saobraćaj Dušan Rafailović, direktor Direkcije za javni prevoz Uglješa Mitrović, direktor „Apeksa“ Veljko Vlahović i direktor Laste Bojan Bojanić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar