U trendu

Vesić: Stadion „Tašmajdan“ se otvara koncertom 14. februara

Stadion „Tašmajdan“ biće ponovo otvoren 14. februara koncertom na kojem će nastupiti svi koji su ranije u karijeri nastupali na tom kultnom beogradskom mestu, najavio je gradski menadžer Goran Vesić.

Vesić je podsetio da se stadion renovira skoro četiri godine, dodajući da je prvobitna ideja bila da bude gotov za 15 meseci, ali stari izvođač nije na vreme završio radove.

„Tek aprila ove godine uspeli smo da završimo tender i uvedemo novog izvođača u posao. Rok da se završe radovi je deset meseci, a to je 14. februar sledeće godine“, rekao je Vesić i dodao da je obnova stadiona obnova starog Beograda.

On je kazao da će, kada bude završen, stadion imati 5.500 sedećih i oko 2.000 stajaćih mesta.

Koncerti će se, objasnio je, održavati na donjem delu, gde su tereni, i tu će moći da bude još oko 3.000 ljudi.

„Sa oko 10.500 mesta ovo će biti zaista sjajno mesto za koncerte“, rekao je gradski menadžer, a saopštila Gradska uprava.

Prema Vesićevim rečima, grad je izdvojio 104 miliona dinara za drugu fazu radova, a početak rada stadiona biće obeležen koncertom na kome će nastupiti svi oni koji su nekad svirali na „Tašmajdanu“.

„Na taj način ćemo svim Beograđanima poručiti da je „Tašmajdan“ ponovo otvoren“, rekao je Vesić.

Podsećajući da je na Tašmajdanu nekada bilo prvo zimsko klizalište u Beogradu, Vesić je rekao da će stadion biti stavljen u funkciju održavanja kulturnih i sportskih sadržaja.

„U zimskom periodu tu će biti otvoreno klizalište sa velikim brojem termina za rekreativno klizanje, uključujući i večernje, a u proleće, leto i jesen biće postavljena multifunkcionalna podloga za sportske sadržaje, kulturne događaje i koncerte“, kazao je Vesić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.