Vesić: Ulažemo u opštine, sledeće godine novi dom zdravlja

Gradski menadžer Goran Vesić obišao je danas Vukasovićevu ulicu u Rakovici, gde su u toku zavrsni radovi na izgradnji trotoara i proširenja te saobraćajnice, i istakao da aktuelna gradska vlast ulaže više novca u opštine u koje prethodna nije ulagala.

Radovi su obuhvatili asfaltiranje deonice puta od trafostanice do stajališta javnog prevoza „Miljakovačka šuma“ prema naselju Miljakovac 3, a završeni su u predviđenom roku.

Vesić je, kako je saopštila Gradska uprava, naglasio da je u obnovu Vukasovićeve uloženo 14 miliona dinara, što je podrazumevalo izgradnju 700 metara puta i 300 metara trotoara.

„Ovde su trotoari bili veoma važni jer građani nisu imali gde da prolaze, nije bilo bezbedno ni za decu ni za odrasle i građani su nas molili da to uradimo. Preostalo je da se uradi još 300 metara trotoara do okretnice, što ćemo učiniti tokom naredne godine, čime će ova ulica dobiti izgled kakav i zaslužuje“, naveo je Vesić.

Kako je istakao, sadašnja gradska vlast ulaže više novca u opštine u koje prethodna nije ulagala, a upravo je Rakovica jedan od takvih primera.

Trenutno se, dodao je, radi nekoliko velikih projekata u Rakovici kao što je fekalna kanalizacija u Resniku u vrednosti od 40 miliona dinara, a priprema se i tender za izradu fekalne kanalizacije u naselju Sunčani breg, u vrednosti 200 miliona dinara, kao i četiri parka na teritoriji opštine.

Gradski menadžer je rekao i da je za izgradnju doma zdravlja na Labudovom brdu obezbeđeno 168 miliona dinara.

„Nadamo sa da bi do marta mogla da počne izgradnja, a pre toga će se početi sa pripremnim radovima. Labudovo brdo ima 40.000 stanovnika i do sada su imali veoma loše uslove za primarnu zdravstvenu zaštitu“, rekao je Vesić.

Od 1. januara se, dodao je, Republici vraća nadležnost nad kliničko-bolničkim centrima, a grad će biti nadležan za primarnu zdravstvenu zaštitu i tako će 2016. godine ostati više sredstava za ulaganje u domove zdravlja.

Predsednik opštine Rakovica Vladan Kocić naglasio je da ta lokalna samouprava ima dobru saradnju sa Gradom i da su već napravljeni i planovi za 2016. godinu.

„Prioritet nam je rešavanje saobraćajne infrastrukture, vodovoda, kanalizacije, kao i izgradnja doma zdravlja na Labudovom brdu, za koji je opština uradila projekat, a grad obezbedio potrebna sredstva“, rekao je Kocić.

(Tanjug)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike