U trendu

Vežba pokazala da ne sme biti granica u borbi protiv terorizma

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je danas da je združena antiteroristička vežba policija Srbije i Republike Srpske koja je održana na graničnom prelazu Trbušnica kod Loznice bila vrlo dobra i da je pokazala da u borbi protiv terorizma ne smeju da postoje granice.

„Vi ste danas pokazali kako uspešno saradjuju dve policije, kako se dopunjuju i da ne postoji zadatak koji ne možemo zajednički da rešimo“, rekao je Nikolić nakon održane vežbe u Trbušnici.

On je čestitao pripadnicima dveju policija i dodao da je vojnička ocena te vežbe „vrlo dobra“.

Predsednik RS Milorad Dodik kazao je da je zajednička akcija pokazala da ne sme da bude granica.

„Ovo je bila veoma uspešna vežba zajedništva sa ciljem da se izbori sa zlom sa kojim se bori čitav svet“, rekao je Dodik.

Na graničnom prelazu Trbušnica kod Loznice danas je počela združena antiteroristička vežba policija Srbije i Republike Srpske. Tokom vežbe, pripadnici dveju policija pokazali su snagu i obučenost u borbi protiv terorizma i spremnost da odgovore na sve bezbednosne izazove.

Vežba je počela intoniranjem himne „Bože pravde“, a u njoj je učestvovalo oko 200 pripadnika dveju policija, oko 50 vozila i po pet letelica i plovila.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je ranije da je cilj zajedničke vežbe pokazivanje snage i obučenost u borbi protiv terorizma, kao i da se vežbom ni na koji način ne ugrožava suverenitet Bosne i Hercegovine.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar