Vijetnam potvrdio stav o nepriznavanju nezavisnosti Kosova

Zamenik ministra inostranih poslova Vijetnama Ha Kim Ngok potvrdio je danas principijelan stav o nepriznavanju jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova i uputio poziv za posetu predsednika Tomislava Nikolića Vijetnamu, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Kako je navedeno, Ngok je, na bilateralnom razgovoru sa prvim potpredsednikom vlade i ministrom spoljnih poslova Srbije Ivicom Dačićem potvrdio stav svoje zemlje, a sagovornici su i razmatrali načine za unapređenje bilateralne političke i ekonomske saradnje, uz naglasak na intenziviranju bilateralnih poseta na najvišem nivou.

Dačić je, prisustvujući svečanom otvaranju Samita Frankofonije u glavnom gradu Madagaskara Antananarivu, pored razgovora sa Ngokom, imao i odvojene bilateralne razgovore sa ministrima inostranih poslova Togoa, Burundija i Luksemburga.

Ministri inostranih poslova Togoa i Burundija izrazili su želju za intenziviranjem dijaloga i unapređenjem saradnje u oblasti prosvete, dok je Dačić sa ministrom inostranih poslova Luksemburga razmotrao pitanja evropskih integracija Srbije, migraciona pitanja kao i aktuelna zbivanja u EU.

Ministar inostranih poslova Luksemburga prihvatio je poziv da poseti Srbiju početkom sledeće godine, stoji u saopštenju.

(Tanjug)

Ostavite komentar