U trendu

Više od 250 migranata sa autobuske stanice prihvatilo boravak u centrima

Više od 250 migranata prihvatilo je da budu premešteni iz baraka na autobuskoj stanici u prihvatne centre u Obrenovcu i Krnjači, kao i u druge centre širom Srbije, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin, a objavljeno je na sajtu Vlade Srbije.

Migranti su prevezeni autobusima koje je obezbedila Vlada.

„Na inicijativu predsednika Vlade Aleksandra Vučića mi smo uvećali napore da još jednom sa svim ovim ljudima razgovaramo, da im ponudimo još jednom bolji smeštaj, da im ponudimo da odu tamo gde država može da odgovara za njih“, rekao je Vulin.

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je, nakon prebacivanja dela migranata iz parkova u prihvatne centre, rekao da barake kod autobuske stanice u Beogradu nisu smeštaj koji Srbija nudi migrantima, da su oni tu svojom voljom, pri čemu državne institucije zapravo žele da ih zamole da predju u objekte Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Komesarijata za izbeglice i migracije.

Potpredsednik Vlade je ukazao na to da je MUP za dve i po godine uhapsio više od dve hiljade krijumčara migranata, i dodao da policija preseca kanale krijumčara, pri čemu Srbija prednjači po broju privedenih za krijumčarenje.

Šef UNHCR-a u Srbiji Hans Fridrih Šoder rekao je da je ovo drugi dan kako je Vlada Srbije ponudila migrantima i izbeglicama koji žive u barakama prevoz do boljeg smeštaja.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar