U trendu

Više od 300 besplatnih programa „Beogradske zime”

BEOGRAD – Beogradski gradonačelnik Zoran Radojičić izjavio je danas da Beograd sam kraj rekordne turističke sezone kruniše s preko 300 dešavanja u okviru manifestacije „Beogradska zima”.

Kako prenosi Beoinfo, on je podsetio da su otvoreni Trg bajki, Trg otvorenog srca, festival u parku Vojvode Vuka, a sledeće nedelje, 20. decembra, biće otvoreno i najveće klizalište u gradu, na Trgu Republike.

„U izuzetno bogatom i potpuno besplatnom programu, Beograđani i gosti prestonice mogu da uživaju kako u centralnim gradskim, ali i u svim prigradskim opštinama. Posebno smo mislili na najmlađu publiku, za koju smo pripremili raznovrsne sadržaje, od zabavnih predstava i koncerata, do korisnih i interaktivnih radionica“, rekao je Radojičić.

On je naveo da organizacijom ovih događaja, gradske vlasti Beograda pokazuju da misle na svoje građane omogućavajući im da uživaju u prazničnoj atmosferi, bez obzira na uzrast, interesovanja i materijalni status.

Gradonačelnik je podsetio da je Beograd u prvih deset meseci ove godine posetilo više od 890.000 stranih turista, što je s posetiocim iz same Srbije, preko milion gostiju.

„U odnosu na isti period prošle godine, govorimo o porastu broja turista od skoro sedam odsto, što pokazuje da Beograd nastavlja da obara rekorde po posećenosti. Prateći taj trend, a imajući u vidu i pomenutu aktraktivnu ponudu za praznike, do kraja 2019. očekujemo čak 10 odsto više turista nego prošle godine“, rekao je Radojičić.

On je dodao da se pored dočeka 2020. u Beogradu posebno raduje Ulici otvorenog srca u Svetogorskoj.

„Prvog dana 2019. godine kroz Ulicu otvorenog srca prošetalo je oko 40.000 ljudi, a ove godine se nadamo još većem broju posetilaca. Konačno, očekujemo u prestonici i blizu 150.000 turista tokom praznika, kao i zaradu grada od preko 3,5 milijarde dinara“, zaključio je gradonačelnik.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.