U trendu

Višesatna zadržavanja na graničnim prelazima

Danas se očekuje pojačan saobraćaj na svim putevima u Srbiji, a na graničnim prelazima se čeka više sati, saopštio je Auto-moto savez Srbije.
 
Prema informacijama Uprave granične policije na graničnim prelazima na Batrovcima na izlazu iz zemlje formirane su duge kolone, a zadržavanja su višesatna. 

Na Horgošu se na izlazu iz Srbije trenutno čeka oko dva sata, međuzona sa Mađarskom je puna, a intenzitet saobraćaja se pojačava. 

AMSS savetuje vozačima da ka Hrvatskoj koriste granične prelaze Šid, Sot i Bačku Palanku, a sa Mađarskom, Kelebiju ili Bački Breg.

Na graničnim prelazima sa Crnom Gorom zadržavanje je trenutno do 15-ak minuta, a s Makedonijom do pola sata.

Konstantno jak priliv vozila je i na prelazu Gradina sa Bugarskom, gde se na ulazu u Srbiju čeka oko sat vremena. 

Na naplatnoj rampi Bubanj Potok, vreme zadržavanja je oko 10 minuta sa tendencijom porasta tokom dana, a na ostalim naplatnim rampama zadržavanja su do pet 5 minuta.

Na auto-putu E-75 za vikend će biti zatvorena zaustavna traka na deonici od petlje T6-skretanje za Novi Sad do petlje Lasta, u smeru Šid-Beograd.

Od 1. septembra planirano je kompletno zatvaranje svih uključenja i isključenja sa Obilaznice oko Beograda u okviru petlje Surčin.

Danas i sutra će se zbog pranja mosta Gazela, od 22 do šest časova, sukcesivno zatvarati po jedna traka (krajnja desna ili krajnja leva) u jednom pravcu autoputa. 

Na državnom putu auto-putu E-75, od petlje „Dobanovci“ do petlje „Vodanj“, u oba smera povremeno će se zatvarati brza ili zaustavna kolovozna traka.

Saobraćaj će biti izmenjen i na delu auto-puta E-75, zona Novog Sada, od petlje „Sever“ do petlje „Temerin“.

Zbog radova na autoputu na deonici Grdelica – Caričina dolina, na snazi je ograničenje kretanja vozila, a zbog obnove nadvožnjaka kod Kovilja saobraćaj ka Beogradu i ka Novom Sadu odvija se zaustavnim trakama.

Do 11. septembra, zbog radova na mostu preko pruge kod Velikog Orašja biće zatvorena desna strana auto-puta E-75, u smeru ka Nišu, a saobraćaj će biti preusmeren u preticajnu traku leve strane autoputa.

Na državnom putu IB reda br.44 i državnom putu IA reda br.1, deonica Grabovnica-Grdelica saobraćaj se preusmerava na novoizgrađenu levu traku autoputa.

Na delu državnog puta I B reda broj 13 (Zrenjaninski put), deonica Krnjača-Borča u oba smera izvodiće se radovi u vremenskom periodu od 22 do pet časova, pa će se za saobraćaj zatvarati preticajne trake u oba smera u dužini od po 100 metara.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.