U trendu

Vitezovi poziva Janković, Žilnik, Nenadić, Marjanović

Zaštitnik gradjana Saša Janković, reditelj Želimir Žilnik, sudija Ustavnog suda Bosa Nenadić i profesorka srpskog jezika i književnosti u Užicu Ružica Marjanović ovogodišnji su dobitnici nagrade „Vitez poziva“ koju na Medjunarodni dana ljudskih prava dodeljuje nevladina organizacija Liga eksperata.

U saopštenju Lige navodi se da se nagrada dodeljuje sa ciljem da podrži pojedince koji su znanjem i radom branili univerzalne vrednosti i pokazali da se može odoleti iskušenjima savremenog doba i degradaciji vrednosti koje ono nosi i koji su se borili za svoju profesiju, istinu i bolju Srbiju.

Kako se dodaje, prestižno priznanje dodeljuje se za značajan stvaralački opus, saglasnost profesionalnog znanja i savesti, moralni integritet i autonomno i časno delovanje i ponašanje.

„Cilj ove prestižne nagrade, koja ima i nacionalni značaj, jeste promocija vrednosti i pojedinaca koji mogu da posluže kao uzor mladim generacijama“, navela je Liga.

O dobitnicima nagrada odlučivao je žiri u sastavu Čedomir Čupić, Vida Ognjenović, Ratko Božović, Vladimir Goati, Vlastimir Matejić, Vesna Rakić-Vodinelić i Jelisaveta Vasilić.

Nagrade se sastoji od medalje sa Aleksandrijskim svetionikom – rad profesora Miroljuba Stamenkovića, povelje i novčanog iznosa, a biće uručene večeras u 19.00 u Narodnom pozorištu u Beogradu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar