U trendu

Vlada Kosova sutra o Specijalnom sudu

Vlada Kosova će na sutrašnjoj sednici ponovo uputiti Skupštini predlog ustavnih amandmana koji se odnose na formiranje Specijalnog suda za zločine OVK, saopšteno je iz vlade.

„Ponovno razmatranje u Skupštini i usvajanje ovih ustavnih amandmana je korak od posebnog značaja za Republiku Kosovo u procesu ostvarivanja obaveze koju je preuzela prema međunarodnim partnerima“, kaže se u saopštenju.

Parlamentu će takođe biti upućen predlog Zakona o pravnoj zaštiti i finansijskoj podršci potencijalno optuženih u sudskim procesima pred Specijalnim sudom, dodaje se u saopštenju.

Takođe se ističe da ispunjavanje međunarodnih obaveza „ni u kom slučaju ne dovodi u pitanje pravičnu borbu Oslobodilačke vojske Kosova niti vrednosti rata naroda Kosova“.

„Ispunjavanje ove međunarodne obaveze će biti u službi rasvetljavanja pravde o individualnim sumnjama i biće korak od posebnog značaja za integrativne evroatlantske procese i u službi jačanja strateškog partnerstva Republike Kosovo sa SAD I EU“, zaključuje se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar