Vlada Švajcarske podržaće sa 85 hiljada evra ranjive grupe u sedam gradova u Srbiji

Vlada Švajcarske, kroz program Swiss PRO, podržaće sa 85 hiljada evra sedam srpskih gradova i opština u sprovodjenju socijalno-inovativnih projekta za poboljšanje pristupa pravima i ispunjavanje potreba do 600 gradjana iz ranjivih grupa.

Uz podršku će biti unapredjena dostupnost javnih usluga u oblasti zdravstva i socijalne zaštite i stvorene bolje mogućnosti za osnaživanje i povećanje socijalne uključenosti ranjivih grupa u Vlasotincu, Novom Pazaru, Ćupriji, Negotinu, Smederevu, Ivanjici i Raški, navodi se u saopštenju programa Swiss PRO.

Službenica za socijalnu uključenost na programu Swiss PRO Nataša Ivanović izjavila je da će podrška najviše biti usmerena na osobe sa  invaliditetom, mlade i starije osobe i pripadnike romske nacionalnosti.

„Očekujemo da će do kraja sprovodjenja ovih projekata više od hiljadu ljudi na neki način unaprediti svoj položaj u zajednici“, rekla je Ivanović.

Projekti su odabrani u okviru javnog poziva „Nove ideje po meri zajednice“ koji je trajao od 13. aprila do 20. maja u gradovima i opštinama iz regiona Šumadije i Zapadne Srbije, i regiona Južne i Istočne Srbije.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.