najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Vlada usvojila predlog izmena Zakona o visokom obrazovanju

Vlada Srbije usvojila je danas Predlog izmena i dopuna Zakona o visokom obrazovanju kojima se, izmedju ostalog, omogućava studentima koji su ostvarili najmanje 48 ESP bodova tokom školske 2014/2015 i 2015/2016. godine da se rangiraju medju studente koji će se finansirati iz budžeta.

U saopštenju posle sednice Vlade Srbije navodi se da se Predlog izmena zakona odnosi i na produženje roka na realizaciju prava studenata na završetak studija započetih po nastavnom planu i programu, uslovima i pravilima studija u skladu sa propisima koji su važili do stupanja na snagu Zakona o visokom obrazovanju.

“Izmene i dopune odnose se i na pravo studenata upisanih i u školskoj 2013/2014. godini da zadrže mogućnost da se finansiraju iz budžeta najduže godinu dana po isteku redovnog trajanja studija. Studenti koji su u školskoj 2014/2015. godini odnosno 2015/2016. godini ostvarili najmanje 48 ESP bodova imaju pravo da se rangiraju u okviru ukupnog broja studenata čije se studije finansiraju iz budžeta Srbije”, navedeno je u saopštenju.

(Beta)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike