U trendu

Vlada vodi miroljubivu politiku prema susedima

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je zadovoljan što je vlada Srbije vodila miroljubivu politiku prema susedima, kao i dijalog sa Prištinom, ali je nezadovoljan činjenicom da Srbija mora da vraća stare dugove.

„Zadovoljan sam što je Srbija vodila politiku dijaloga sa Prištinom, miroljubivu politiku prema susedima. Smatramo da Vlada ne sme da bude Vlada sukoba. Vlade postoje da bi probleme rešavali“, rekao je Vučić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Vučić je rekao da je posebno zadovoljan radom MUP-a i Ministarstva odbrane.

„Ja sam zadovoljan brojem teških i hrabrih odluka, koje su je dovele do toga da bude jedna od najuglednijih zemalja Jugoistočne Evrope“, naveo je premijer.

On je rekao da je uveren da ova Vlada može bolje i posvećenije da radi, ali izrazio nezadovoljstvo jer Srbija mora da vrati stare dugove, kao što je dug za gas prema Rusiji.

Vučić je na konferenciji za novinare u Vladi Srbije rekao da je pre godinu dana kada je formirana Vlada imala četri osnovna cilja, medju kojima su politička stabilnost, zaustavljanje ekonomske propasti zemlje.

On je rekao da je očuvanje političke stabilnosti bio jedan od velikih izazova pred Vladom kako u vreme majskih poplava tako i danas kada je reč o migranstkoj krizi i borbi Srbije da Kosovo ne udje u Unesko.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.