najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Vladimir Lazarević stigao iz Haga

General Vladimir Lazarević koji se danas vratio iz Haga u Srbiju posle dve trećine odslužene kazne, izjavio je da je osudjen bez ijednog dokaza, ali i da je uspeo da preživi „haško gubilište“.

Vladin avion sa generalom Lazarevićem sleteo je oko 14.20, a sa njim su bili ministri pravde i odbrane, Nikola Selaković i Bratislav Gašić, koji su po njega otišli u Hag.

Na aerodromu su ih sačekali ministar rada, zapošljavanja, boračkih i socijalnih pitanja Aleksandar Vulin, načelnik Generalštaba Ljubiša Diković, vladika Raško-prizrenski Teodosije, predstavnici grada Niša i udruženja veterana ratova u bivšoj Jugoslaviji.

Lazarević se zahvalio svima koji su ga sačekali i naglasio da ga je Haški tribunal osudio samo zato što je komandovao prištinskim korpusom.

Ministri pravde i odbrane Nikola Selaković i Bratislav Gašić ocenili su da je povratak Lazarevića veliki dan za Srbiju.

„Zahvaljući generalu danas su slobodni i Niš, Kraljevo, Valjevo i Kruševac, svi naši gradovi i sela“, rekao je Selaković.

Lazarević je dobrovoljno otišao u Hag u februaru 2005. godine, gde je posle četiri godine osudjen na 15 godina zatvora, ali mu je kazna posle žalbe smanjena na 14 godina.

Osudjen je po komandnoj odgovornosti, jer je tokom sukoba na Kosovu i Metohiji 1998. i 1999. godine bio komandant Prištinskog korpusa, a potom i komandant Treće armije Vojske Jugoslavije.

(Beta)

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike