U trendu

Vlasnik prijepoljske pekare Arena nudi besplatan hleb onima koji ne mogu da ga kupe

Ferhat Hodžaj, vlasnik pekare „Arena“ u Prijepolju, skrenuo je poslednjih dana pažnju javnosti obaveštenjem da nudi besplatan hleb gradjanima koji nisu u mogućnosti da ga kupe.

Od pre nekoliko dana na vratima njegovih prodajnih objekata stoje natpisi „Gradjani koji nisu u mogućnosti kupiti hleb, kod nas mogu dobiti besplatno hleb tip – 500 od 500 grama, 1-2 hleba po porodici, od 6 do 20 sati svakog dana“.

Ovaj 33-godišnji pekar začudjen je zbog reakcije javnosti i medija, koji su na društvenim mrežama preplavili ovaj gest hvalospevima.

„Nije to ništa čudno ni originalno. Ja neću reklamu na ovaj način, neću ni izazivanje bilo kojih emocija, ja jednostavno mislim da je normalno pomoći ljudima koji nemaju, ili možda samo trenutno nemaju. Ako je sudjeno da zbog ovoga gesta propadnem, onda zaista i treba da propadnem i ne zaslužujem da se bavim ovim poslom“, kazao je Ferhat.

Dodao je i da je za ovih nekoliko dana u njegova četiri prodajna objekta, dva u Prijepolju i po jedan na Kolovratu i u Brodarevu, podeljen hleb svakome ko je to tražio. Smatra da su vremena teška i da treba pomoći, ne razmšlja o tome da bi neko to mogao da zloupotrebi.

„Pre nego što sam doneo oluku o ovom potezu posavetovao sam se sa inspekcijom i uradio onako kako su mi oni rekli. Hleb koji je u maloprodaji 40 dinara delim besplatno, ali ga evidentiram kroz fiskalnu kasu, plaćam propisani PDV i na taj hleb i tako mislim da radim sve dok bude imalo interesovanja. A ima ga, mada se ljudi malo ustežu jer je teško prekoračiti taj prag i priznati sebi da nemaš para da kupiš hleb ili dva za porodicu i za sebe“, kazao Ferh

On je pekar „po genima“, jer je to tradicionalni zanat njegove porodice, ipak, kao dečak nije želeo time da se bavi.

„Hteo sam da se školujem i da radim neki sasvim drugi posao. Ali, rat nas je iz Prizrena pokrenuo pa smo jedno vreme bili u Sarajevu. Kad smo se vratili, dve kuće su nam bile spaljene, dok smo ih osposobili za kakav-takav smeštaj, potrošili smo pare i ja sam, posle dve godine, napustio srednju školu. Nedavno sam vanredno završio preostala dva razreda, ali sam morao da zasučem rukave i radim ono što sam najbolje znao“, priča o svom životnom putu.

Pre osam godina je u Brodarevu otvorio pekaru, pre nekoliko godina i prodajne objekte u Prijepolju i Kolovratu i sada je, kako kaže, to solidno preduzeće sa dvadesetak zaposlenih,  redovno izmirenim ličnim dohocima, porezima i obavezama prema državi i solidnim prometom.“Tu smo, u ovom gradu i ovoj opštini, delimo dobro i ono manje dobro sa našim sugradjanima, i samo tako treba gledati i na ovu odluku o podeli besplatnog hleba za najugroženije sugradjane“, rekao je Ferhat

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar