U trendu

Vlast zabranila preduzećima učešće na konfrenciji?

Nedeljnik Njuzvik (Newsweek), koji posluje u okviru Adrija medija grupe, saopštio je danas da je vlast zabranila javnim preduzećima i Ministarstvu energetike da učestvuju na energetskoj konferenciji, samo zato jer je organizator događaja taj nedeljnik.

„Javna preduzeća Elektroprivreda Srbije, Srbijagas i Elektromreže Srbije samo dva dana pre održavanja konferencije otkazala su prisustvo, uz usmeno objašnjenje da ne smeju da učestvuju jer im je zabranjeno, iako su potpisali ugovore o učešću na ovom dogadjaju“, navodi se u saopštenju.

Time su, kako se navodi,  onemogućili održavanje konferencije, jer su predstavnici ovih javnih preduzeća i resornog ministarstva ranije potvrdili učešće na ključnim panelima o reformama u EPS-u, liberalizaciji gasnog tržišta i berzi struje, kao i na panelu o novim investicijama u energetici.

„Više je nego jasno da vlast ovakvom zloupotrebom institucija i javnih preduzeća namerno ruši konferenciju, isključivo jer je organizuje Newsweek, nedeljnik u sastavu Adrija medija grupe, koji se bavi istraživačkim novinarstvom i objavljuje kritičke tekstove“, saopštio je taj nedeljnik.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.