Vojni policajac: Slučajno smo sreli Andreja Vučića na Paradi ponosa

Vojni policijac Saša Jovanović izjavio je danas, kao svedok na suđenju žandarmima za napad na brata premijera Srbije Andreja Vučića, da je u vreme Parade ponosa 2014. godine bio angažovan u obezbeđenju premijera, a da se toga dana sa Andrejem Vučićem slučajno sreo.

Jovanović je u Višem sudu u Beogradu rekao da je u trenutku incidenta radio posao prethodnice obezbeđenja premijera i da je bio sa kolegom kada su se slučajno sreli sa Andrejem Vučićem i još jednom, tada nepoznatom osobom, za koju se ispostavilo da je brat gradonačelnika Beograda Predrag Mali.

On je kazao da su se svi kretali u istom pravcu i da su Vučić i Mali išli nekoliko koraka ispred njih.

Jovanović je kazao da je video žandarme kako stoje na raskrsnici Birčaninove i Svetozara Markovića, da su stajali u manjim grupama i da su im štitovi bili naslonjeni na drvo kod raskrsnice, kao i da je jedna starija gospođa bez problema prošla pored njih.

Vojni policajac je dodao da su se dvojica najbližih žandarma, u trenutku kada su im Vučić i Mali prišli na oko jedan metar, fokusirali na njih i pitali ih ko su i šta traže.

Jovanović je kazao da je Vučić pokazao ličnu kartu, kazao da ide kod roditelja u Krunsku ulicu i da ne želi nikakve probleme. Dodao je i da su on i njegov kolega stali levo i desno od Vučića i Malog, da je on iz džepa izvadio legitimaciju, podigao ruke iznad glave i kazao:”Kolege, ja sam iz Vojne policije, na zadatku smo”.

On je dodao i da je stavio ruku između Vučića i žandarma kada su žandarmi krenuli da ih guraju štitovima, jer je u tom trenutku video da ka njima dvojici “ide pendrek”.

Kako je kazao, žandarmi su počeli da ih udaraju, pribili su ih uza zid i da je on osetio udarac, zbog čega mu je ispao pištolj na zemlju.

U nekom trenutku osetio je udarac u glavu, zbog čega je pao na bok i video pored sebe civila kojem žandarm drži nogu na glavi.

On je kazao da je ponovo iz džepa uspeo da izvadi legitimaciju i da je vikao da je iz Vojne policije, ali da se ni tada niko na to nije obazirao. Udarci su prestali, nakon čega je uspeo da se pridigne i traži lekarsku pomoć, kao i da vidi kolegu koji je sa Vučićem ušao u haustor obližnje zgrade, ali da niko nije želeo da mu pomoć pruži već da su ga žandarmi do zgrade gurali.

Jovanović je rekao da je u haustoru zatekao kolegu koji je bio obliven krvlju koju je brisao peškirom, da je i on bio obliven krvlju, a da je Andrej Vučić bio vidno povređen.

Tada je, prema njegovim rečima, pozvao još jednog kolegu da vozilom dođe po njih, a  njegov povređeni kolega pozvao je nadređenog starešinu.

Kako je objasnio, kada su njihovi nadređeni došli, otišli su u Vladu Srbije, gde im je ukazana prva lekarska pomoć i gde je došao komandant Žandarmerije Milenko Božović sa još nekim žandarmima i izvinio se u njihovo ime.

On je dodao da je na pitanje premijera Aleksandra Vučića šta se desilo, jedan od žandarma kazao da je zadobio udarac, a da mu je Jovanovićev kolega rekao da laže.

Jovanović je rekao da su nakon toga otišli na Vojno-medicinsku akademiju, gde su detaljno pregledani, a sutradan ga je Božović zvao i rekao da je pregledao snimke, da je video šta se dogodilo i da je uputio još jedno izvinjenje.

(Beta)

Jedan komentar

Ostavite komentar