U trendu

Vojvođanski klub: Mlada Vojvodina nanosi štetu

Nevladina organizacija Vojvođanski klub ocenila je danas da aktivnosti organizacije Mlada Vojvodina nanose štetu svima koji se bore za veću autonomiju Vojvodine, a ne zalažu se za otcepljenje te pokrajine od Srbije.

Vojvođanski klub založio se za osnivanje Vojvođanskog političkog fronta, a tu ideju predložio je danas i potpredsednik Liberalno-demokratske partije (LDP) Dušan Mijić.

„Aktivnosti nove, u velikoj meri fantomske i do sada nepoznate Mlade Vojvodine, za kratko vreme su nam svima nanele štetu i podstakle kritike o vojvođanskom separatizmu“, naveo je Vojvođanski klub u saopštenju.

Ta organizacija navela je da veruje i Vojvođanskoj partiji i Ligi socijaldemokrata Vojvodine kada tvrde da ne stoje iza Mlade Vojvodine.

Vojvođanski klub je ocenio da je položaj Vojvodine danas „gori nego ikada“ i pozvao da se sve partije i civilno društvo ujedine oko ideje borbe za širu autonomiju te pokrajine.

Ta nevladina organizacija je ocenila i da autonomaške partije svojim međusobnim svađama nanose štetu jedne drugima, kao i ideji Vojvodine.

„Umesto svađa, koje će upropastiti Vojvodinu, danas je imperativ ujedinjavanje svih vojvođanskih snaga“, piše u saopštenju.

Vojvođanski klub je apelovao na LSV, VP, Demokratsku stranku, LDP i stranke nacionalnih manjina da razmisle o ujedinjenju, jer to građani Vojvodine od njih očekuju.

„Napravimo, svi zajedno, Vojvođanski politički front, koji koji će objediniti sve partije, pokrete i nevladine organizacije“, poručio je Vojvođanski klub.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar