U trendu

Vremenska prognoza za narednih 7 dana

U Srbiji će ujutro i pre podne biti umereno do potpuno oblačno, uglavnom suvo i mestimično maglovito, sredinom dana delimično razvedravanje.

Vetar će biti slab i umeren, jugoistočni. Najniža temperatura od -3 do 4 C, a najviša od 7 do 14 C.

Izgledi vremena za Srbiju u narednih sedam dana – do 15. decembra: U ponedeljak nakon mestimično maglovitog jutra i prepodneva, u toku dana u većem delu pretežno sunčano i toplije.

Tokom dana u nekoliko gradova temperatura će biti iznad deset stepeni, s tim da će Novosađani, Beograđani, Lozničani i Kragujevčani uživati na 14 stepeni.

U Nišu i Kraljevu biće 12 stepeni u toku dana, a najhladniji biće Kopaonik sa četiri stepena iznad nule, što je za najpoznatiju srpsku planinu u ovo doba godine visoka temperatura.

Oblačnost s kišom posle podne zahvatiće najpre sever Vojvodine, uveče i u toku noći će se proširiti na ostatak Vojvodine, zapadnu i jugozapadnu Srbiju, a u utorak i na ostale krajeve, kada će, uz pad temperature, u planinskim predelima kiša preći u sneg.

U sredu prestanak padavina.

Od četvrtka česta naoblačenja, u nižim predelima s kišom, na planinama sa snegom. U večernjim, noćnim i jutarnjim satima pojava susnežice ponegde će biti moguća i u nižim predelima.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar