Vršilac dužnosti rektora Megatrenda optužio novinarku Danasa da je lažirala njegovu izjavu

Vršilac dužnosti rektora Megatrend univerziteta Dejan Djordjević optužio je danas novinarku dnevnika „Danas“ Zoricu Miladinović da je lažirala njegovu izjavu koju je iskoristila za pisanje teksta „Ko je biznismen Dejan Djordjević, čiji je konzorcijum kupio Megatrend“ objavljenog u izdanju tog lista za vikend.

On je u otvorenom pismu zatražio od glavnog i odgovornog urednika „Danasa“ Dragoljuba Petrovića da objavi njegov odgovor na taj tekst, za koji kaže da je „po dobro uigranoj šemi, koje se ne bi postideli ni svetski mediji kao najbolji spin majstori iz 90-tih godina“ prvo objavljen u „Danasu“, a zatim više puta ponovljen u emisijama televizije N1.

„Najpre je potrebno postaviti pitanje, zašto i za čiji račun je malo poznata novinarka iz Niša Zorica Miladinović nabavila telefon i karticu, lažno upisala na kupljenom telefonu ime Dejan Djordjević i zatim se sa tog telefona, čije je broj zatamnjen, dopisivala sa drugim svojim telefonom, kako bi podmetnula uredništvu lista da je kontaktirala lice o kome piše“, naveo je Djordjević.

Djordjević je istakao da novinarka Zorica Miladinović, koju je u pismu nazivao „blogerkom“, nema istinita saznanja o transakciji i njegovim ulaganjima u Megatrend, „niti je dala priliku stranama u tom poslu da za javnost daju izjave o izvršenoj transakciji“.

„Kome list ‘Danas’ i televizija N1 čine uslugu plasirajući javnosti lažne vesti? Čemu gaženje po investiciji značajnog iznosa kapitala, čije je poreklo iz EU, u visoko obrazovanje Srbije? Svakom informisanom čoveku jasno je da je reč o neprofitnom sektoru u koji se ulaže ne da bi se sticao profit, već zbog ideje da za dve do tri godine nakon velikog rada i ulaganja, Megatrend, kao prvi privatni univerzitet u Srbiji bude na šangajskoj listi medju 500 najboljih svetskih univerziteta“, dodao je Djordjević.

Kako je objasnio, „plasiranjem neistina i kreiranjem afera“ o prodaji te institucije „proizvodi se nenadoknadiva šteta, pre svega marljivim studentima Univerziteta kao i zaposlenima u Megatrendu“.

U tekstu lista „Danas“ navodi se da je Djordjević, koga je bivši vlasnik Megatrenda Mića Jovanović predstavio kao zastupnika nemačkog konzorcijuma fondova koji je kupio taj univerzitet za 56,1 milion evra, rekao je da konzorcijum „postoji“, da će profesori na Megatrendu ubuduće „raditi bez novca“, a da iza njega lično „stoji država“.

Megatrend je nakon toga uputio demanti na taj tekst, navodeći da Djordjević nije dao „bilo kakvu izjavu medijima“, dok je autorka teksta za N1 kazala da je dokaz da je Djodjević dao izjavu SMS prepiska koju je pokazala novinarima.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.