Vrtići sanirani, „Pahuljica“ u Kotežu danas bez dece

BEOGRAD – U beogradskim vrtićima sanirani su problemi nastali nakon obilnih padavina, a od 306 objekata samo jedan jutros nije primio decu – vrtić „Pahuljica“ u Kotežu, u kome je stanje bilo najteže.

Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak kaže da je situacija u vrtićima pod kontrolom, a da je najviše problema bilo je u vrtićima na Paliluli, na levoj obali Dunava.

„Jutros smo decu iz vrtića ‘Pahuljica’ prebacili u vrtić ‘Veseljko’, svi drugi problemi su sanirani ili su sanacije u toku“, rekao je Gak.

Na jutrošnjem sastanku je, saopštila je Gradska uprava, procenjeno da se jedino iz vrtića „Pahuljica“, u kome je stanje bilo najteže, deca moraju izmestiti.

Sanacija tog vrtića u Kotežu je u toku i deca će se već sutra vratiti u vrtić, pošto se danas završi dezinfekcija, rekao je Gak.

On je danas obišao taj vrtić i uverio se da je bezbedno da se deca sutra vrate.

„Ostalo je da se uradi završna dezinfekcija vrtića. Vode više nema, pre svega zahvaljujuci brzoj reakciji zaposlenih u vrtiću koji su tokom cele noći dežurali u objektu i uradili odličan posao“, rekao je Gak.

Direktor predškolske ustanove „Boško Buha“ na Paliluli Vanja Najdanović je istakao da su sanirana manja prokišnjavanja u još nekoliko vrtića na Paliluli.

Situacija se prati i u ‘Lastavici’ gde se izlila kanalizacija.

„Pala je velika količina vode u kratkom roku, ali smo na vreme preduzeli sve mere predostrožnosti, tako da posledice nisu velike“, rekao je Najdanović.

On je dodao da u vrtiću „Pahuljica“ boravi oko 200 dece, ali je tokom leta dolaznost između 100 i 120 dece.

Gak je poručio da će u svim vrtićima biti nastavljena noćna dežurstva dok god se vremenski uslovi ne stabilizuju.

(Tanjug)

Napišite komentar