U trendu

Vučević negira da je organizovao skup protiv DS-a

Gradonačelnik Novog Sada i predsednik novosadskog odbora Srpske napredne stranke (SNS) Miloš Vučević izjavio je danas da nije učestvovao u planiranju današnjeg skupa aktivista SNS-a, koji su sprečili funkcionere Demokratske stranke (DS) da ispred Gradske kuće, na Trgu slobode, održe konferenciju za novinare.

Više stotina aktivista SNS-a danas je, uz psovke i uvrede, sprečilo nekoliko funkcionera DS-a da održe najavljenu i policiji prijavljenu konferenciju za novinare, a među aktivistima SNS-a bio je i šef kabineta gradonačelnika Aleksandar Petrović.

Vučević je u saopštenju naveo da je u vreme u koje je DS planirala konferenciju za novinare, on u Gradskoj kući vodio „ozbiljne razgovore“ u svom kabinetu.

On je u saopštenju dodao da skup pristalica SNS on „niti je organizovao, niti je u njemu učestvovao“.

Miloš Vučević je u saopštenju današnji događaj okarakterisao kao „okupljanje pristalica dve političke struje“ i dodao da svako ima pravo na okupljanje, ali da bi bilo bolje da su on i predsednik novosadskog odbora DS-a Veljko Krstonošić razgovarali, „nego da se bilo ko okuplja po trgovima“.

On je optužio Krstonošića da je odbio poziv za razgovor i dodao da je hteo da ga pita zašto DS nije primenio dobra rešenja za Novi Sad, dok je bio na vlasti.

„Lako je držati konferenciju za medije i na nedeljnom nivou pisati nebulozna saopštenja, a teže je, izgleda, opoziciji direktno suočavanje u otvorenom dijalogu, uz iznošenje činjenica i ukrštanje argumenata“, ocenio je Vučević.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.