najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Vučić: Država traži zakonski način da pomogne Nenadu Pavloviću

Premijer Aleksandar Vučić izjavio je danas da država traži zakonski način i princip za pomoć građanima koji boluju od retkih bolesti, u skladu sa budžetom i zakonima.

Vučić je, odgovarajući na pitanje novinara šta će država učiniti da bi pomogla mladiću Nenadu Pavloviću, koji boluje od teške bolesti krvi i ne može da dođe do leka koji mu je potreban, rekao da su troškovi za lekove veoma visoki, ali da to nije problem, već princip po kojem bi država trebalo da postupa u takvim slučajevima.

“Daćemo sve od sebe da pomognemo Nenadu i drugima i nadam se da ćemo da uspemo u tome. A, da li je to za državu lako, nije. Da je bilo lako, neki drugi bi to uradili”, rekao je Vučić i ponovio da se nada da će država naći način i principe po kojima će moći da deluje u takvim slučajevima.

On je istakao da sve mora da bude urađeno u skladu sa usvojenim budžetom i zakonima, da neko jednog dana ne bi rekao da su sredstva trošena nenamenski.

“Naći ćemo način da to u okviru zakona sprovedemo”, rekao je Vučić i poželeo Nenadu da bude jak kao do sad.

Šesnaestogodišnji Nenad Pavlović iz Beograda snimkom na Jutjubu obratio se državnom vrhu Srbije, u kojem je naveo da boluje od teške bolesti krvi i da, uprkos što je zdravstveno osiguran, ne može da dođe do leka koji mu je potreban.

Mladić je upitao državni vrh da li zaista nema novca za njegovo lečenje i da misli da je korektno da se leči u svojoj zemlji.

(Tanjug)

1 komentar
  1. penzionerka

    Za srpski Davos ima para, da se jede, pije, provodi na račun otimačine od penzionera. A za bolesnog mladića treba zakonski osnov. Kao da je svaki dinar potrošen po strogim zakonskim osnovama. I koju korist ima privreda od pričam-ti-priču sastanka na Kopaoniku?

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike