najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Vučić: EU za nas nije bankomat, delimo iste vrednosti

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da zemlje Zapadnog Balkana pripadaju Evropi i žele da budu u EU, ali i podvukao da region na EU ne glada kao na bankomat, već kao na organizaciju sa kojom deli iste vrednosti.

Vučić je u Beču, gde se novinarima obratio zajedno sa nemačkom kancelarkom Angelom Merkel, visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini i austrijskim kancelarom Vernerom Fajmanom ispred čitavog regiona rekao je da “ne tražimo pomoć, niti molimo Evropljane da nas prihvate takvi kakvi smo danas”.

“Sprovodimo mnoge reforme i mere fiskalne konsolidacije, ekonomski put smo uspeli da pretvorimo u put rasta”, rekao je Vučić dodajući da zemlje zapadnog Balkana mogu da budu nova snaga.

Naglašavajući da govori ispred svih zemalja regiona, Vučić je naveo da EU ne volimo zato što na nju gledamo kao na automat za podizanje novca, već kao organizaciju koja se satoji od brojnih institucija sa veoma važnim vrednostima koje delimo.

“Zato danas ne insitiramo samo na novčanoj pomoći, već političkoj podršci Merkelove, Fajmana, Mogerini i duboko smo zahvalni tome, a sposobni smo da dovoljno zaradimo sami”, porčuio je Vučić.

Svi mi pripadamo Evropi, naglasio je Vučić, i verujemo da treba da pripadamo EU, a spremni smo da preuzmemo na sebe teres kada je reč o migrantima i da to pitanje, kao i do sada, rešavamo, ozbiljno i odgovorno.

“Spremni smo da čujemo šta će biti naši zadaci u budućnosi i sprmeni smo da ih ispunimo”, kazao je Vučić.

Zemlje zapadnog Balkana, ponovio je Vučić, pripadaju Evropi, a iako smo iz različitih zemlja i naroda, delimo uglavnom iste vrednosti.

“Siguran sam da će vaše poštovanje pronaći plodno tle u našim zemljama. Još jednom hvala na podršci svim zemljama regiona, a pogotovo Srbiji”, poručio je Vučić.

(Tanjug)

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike