U trendu

Vučić i Bajden o bilateralnim odnosima, evropskim integracijama i migrantskoj krizi

Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Vašingtonu sa potpredsednikom SAD Džozefom Bajdenom, a glavne teme razgovara bile su bilateralni odnosi, evropski put Srbije i migrantska kriza, saopšteno je večeras iz Vlade Srbije.

Vučić je obavestio Bajdena o ekonomskim reformama koje je Srbija sprovela, i o ‎procesu evrointegracija i naglasio da je Srbiji u tome potrebna podrška SAD. 

„Bajden je naglasio da je uspeh Srbije veoma važan za SAD i da je Srbija ključna za stabilnost celog regiona Zapadnog Balkana, istakavši da će Evropska unija biti potpuna kada Srbija postane njena članica“, navedeno je u saopštenju. 

Američki potpredsednik je posle sastanka, koji je trajao više od pola sata, pozdravio ekonomske reforme srpske Vlade i istakao da od uspeha reformi u Srbiji zavisi i uspeh celog regiona. On je pozitivno ocenio i zakonske reforme, i borbu protiv korupcije.Tema razgovora dva zvaničnika bile su i investicije američkih kompanija i investiciona klima u Srbiji, kao i regionalna stabilnost i saradnja u oblasti energetike.

„Veliki interes američkih kompanija da ulažu u Srbiji pokazuje da smo na dobrom putu“, rekao je Vučić posle sastanka sa Bajednom i istakao da su politika srpske Vlade i ekonomske reforme naišli „na najširu podršku“ potpredsednika SAD.Tema razgovora dvojice zvaničnika bio je i slučaj braće Bitići.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.