U trendu

Vučić i Han obišli prihvatni centar za izbeglice u Šidu

Evropski komesar za susedsku politiku i pregovore o proširenju Johanes Han i premijer Srbije Aleksandar Vučić obišli su danas prihvatni centar za izbeglice u Šidu.

Vučić je tom prilikom rekao novinarima da je Srbija država kroz koju je prošao najveći broj migranata ali i da ta činjenica za Beograd nije predstavljala tako veliki problem kao za neke druge zemlje.

„Kroz Srbiju je prošao najveći broj izbeglica jer smo ih primali i iz Makedonije i iz Bugarske ali ne mislim da je to za nas bio tako veliki problem“, kazao je premijer dodavši da Srbija s tim u vezi „ne traži ništa ni od koga“.

Posle obilaska prihvatnog centra Han će u Beogradu razgovarati sa premijerom Vučićem, ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem, ministrom za rad Aleksandrom Vulinom i ministarkom zaduženom za evrointegracije Jadrankom Joksimović, a sastaće se i sa predstavnicima nevladinih organizacijama.

Han je uoči posete Beogradu rekao da je Evropska unija zahvalna Srbiji što se „profesionalno i odlučno“ ponaša prema izbegličkoj krizi i najavio da će EU obezbediti dodatnih 17 miliona evra za prevazilaženje  krize.

Prema najavama iz Brisela, Han će sa srpskim zvaničnicima razgovarati i kako zajednički s hrvatskom vladom rešiti problem hrvatske blokade srpske granice.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar