U trendu

Vučić i Stilijanides razgovarali o migrantskoj krizi i situaciji u regionu

Premijer Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je danas sa evropskom komesaru za humanitarna pitanja Hristosu Stilijanidesu na humanitarnoj pomoći vrednoj više od 20 miliona evra koju je Evropska Unija do sada dodelila Srbiji za borbu sa izazovima migrantske krize.

Vučić koji se sa evropskim komesarom sastao danas u Vladi Srbije, rekao je da se Srbija od početka krize zalaže za solidarno, jedinstveno i sveobuhvatno rešenje i da je pokazala spremnost da bude deo tog rešenja u skladu sa svojim mogućnostima, saopštila je vladina Kancelarija za saradnju s medijima.

Stilijanides je ocenio da se Vlada Srbije od početka migrantske krize pokazala kao odgovoran i ključni partner EU i dodao da je Srbija uzor u humanom i efikasnom odgovoru na izazove koje ta kriza nosi, navodi se u saopštenju.

Vučić i Stilijanides razgovarali su i o situaciji u regionu, a premijer Srbije naveo je da će Srbija uprkos izazovima ostati verna politici stabilnosti i saradnje.

Stilijanides je rekao da EU veoma ceni postupanje Srbije, koja je, kako je naveo, potvrdila da je ključni oslonac u održanju mira i stabilnosti Zapadnog Balkana.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar