U trendu

Vučić: Moćne službe uzimale podatke iz policije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da su „pojedine strane moćne službe“ uzimale operativne obrade iz Uprave kriminalitičke policije sve do druge polovine 2015. godine i da misli da se to danas više ne dešava.

„Do druge polovine 2015. godine sve što je naša policija radila imale su pojedine strane službe pre nego što bi to dolazilo u fazu pretkrivičnog ili krivičnog postupka. To je bila velika opasnost. Ne možemo sa sigurnošću da tvrdimo, ali mislimo da se to danas više ne dogadja. Nešto smo uspeli da sprečimo, ali da li smo uspeli sve da sredimo ne mogu da garantujem“, rekao je Vučić u Skupštini Srbije odgovarajući na pitanje poslanika Nove stranke Zorana Živkovića.

On je naveo da je Srbija uspela da spreči i da sve od sebe i pokaže da je nezavisna zemlja koja je u stanju da štiti ustavni poredak zemlje i da se suprotsavi delovanju najmoćnijih službi kojima upravljaju najmoćnije svetske sile.

Vučić je gradjane i poslanike obavestio da je u Srbiji pojačano delovanje različitih stranih obaveštajnih agencija, ali da gradjani treba da budu mirni jer bezbednosne agencije i obaveštajni timovi Srbije dobro obavljaju svoj posao i da „uvek možemo da zaštitimo svoju zemlju“.

Živković je negodovao jer mu Vučić nije odgovorio da li je i ko je uhapšen zbog odavanja tih podataka i kazao da Vučić samo plaši gradjane.

„Ne mogu da govorim o imenima ljud koji su pod postupkom i dobili ste odgovor na svako pitanje, a druga stvar je što se vama odgovori ne dopadaju i niko ne plaši gradjane“, odgovorio je Vučić.

Govoreći o dešavanjima u Crnoj Gori on je kazao da se Vlada Srbije u tom slučaju ponela odgovorno, ne želeći da se meša u izborni proces u Crnoj Gori.

„Imamo nedvosmislene dokaze da su odredjene grupe i lica pratila kretanje premijera. To je nešto do čega smo došli ne želeći da se mešamo u izborni proces u Crnoj Gori. Mislim da smo se ponašali odgovorno i ozbiljno, kao država“, rekao je premijer.

On je, odgovarajući na Živkovićeva pitanja govorio i o predsedničkom kandidatu, navodeći da strani ambasadori ne mogu odredjivati ko će biti predsednički kandidat.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.