U trendu

Vučić: Moj kabinet jeftiniji od prethodnih

Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić izajavio je danas da njegov kabinet košta 35,2 miliona dinara i da je to najjeftiniji premijerski kabinet od 2008. godine u Srbiji.

Vučić je reagovao na podatke pokreta „Dosta je bilo“ koji je saopštio ranije danas da je iz budžetske rezerve odobreno dodatnih 14,5 miliona dinara za kabinet predsednika Vlade Srbije, ali nije odbacio te navode.

On je naveo da je kabinet Vojislava Koštunice koštao da 59,9 miliona dinara, kabinet Mirka Cvetkovića 49,9 miliona, Ivice Dačića 40,3 miliona, a da je njegov kabinet najeftiniji i da košta 35,2 miliona dinara, od čega većina novca odlazi na plate.

„To je i do dva i po puta manje u odnosu na vreme Vojsilava Koštunice, u realnom smislu kada se uzme odnos dinara i evra“, ocenio je Vučić i naglasio da će u budućnosti biti još štedljiviji.

„Štedeću još više, boriću se da imam manje troškove nego svi ostali kabienti ministara to je moj posao“, rekao je Vučić koji u svom odgovoru nije negirao informacije pokreta „Dosta je bilo“.

Kako je Pokret saopštio, rešenjem koje je Vučić potpisao krajem leta, 28. avgusta 2015. godine iz budžetske rezerve odobrio je 14,5 miliona dinara za svoj kabinet. Za „stalne troškove“ kabineta dodatno je opredeljeno 1,5 miliona dinara, za putovanja dva miliona, a usluge po ugovoru 11 miliona dinara.

Taj pokret je naveo da je rešenjem od 4. septembra 2015. godine 25,5 miliona dinara dodeljeno za finansiranje redovne delatnosti Generalnog sekretarijata vlade i to 2,5 miliona dinara za stalne troškove, 19,5 miliona za putovanja i 3,5 miliona za usluge po ugovoru.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.