U trendu

Vučić: Nadam se otvaranju poglavlja u oktobru

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas nakon razgovora sa predsednikom Evropskog parlamenta Martinom Šulcom da se nada da će poglavlja u pregovorima o članstvu sa Evropskom unijom biti otvorena u oktobru.

„Ja se nadam da ćemo mi mnogo ranije uspeti da postignemo određene sporazuma sa Prištinom i da će već u septembru biti preporučeno, a u oktobru i otvorena poglavlja. To je moja nada, a potpuno sam uveren da ćemo pre kraja godine otvoriti ta poglavlja“, rekao je Vučić novinarima u Vladi Srbije.

On je istakao da ga mnogo više od otvaranja pogavlja brine pitanje stabilnosti u regionu, dodaši da je od Šulca tražio podršku i pomoć Evropskog parlamenta i EU za stabilizaciju političkih prilika na Balkanu.

Predsednik EP izjavio je da otvaranje poglavlja zavisi od više stvari, ne samo od potpisivanja dogovora sa Prištinom, ali da je to „važan element“.

„Ne možemo da svedemo naše odnose samo na jednu tačku, ali ako sve prođe kako treba mogu da pretpostavim da bi do kraja godine bilo moguće otvaranje poglavlja“, kazao je Šulc.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.