U trendu

Vučić napadnut zato što je predstavljao Srbiju

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić ocenio je danas da incident u Srebrenici i napad na premijera Aleksandra Vučića predstavljaju pokušaj linča „i jasno pokazuje šta o Srbima kao narodu misle pojedini bošnjački političari i verske vođe“.

Nikolić je u saopštenju istakao da je Vučić napadnut zato što je predstavljao Srbiju i zato što je došao s rukom ispruženom u znak pomirenja.

„Niko ne sme da ostane ravnodušan pred divljaštvom koje je ličilo na napad na srpske svatove 1992. godine. Ako je potrebna izuzetna hrabrost da bi se otišlo u prijateljsku posetu, onda se postavlja pitanje šta je tek neprijateljstvo. Čestitam Aleksandru Vučiću na hrabrosti i njegovom obezbeđenju na odanosti. Srbija svoj stav prema drugim narodima i državama neće da menja, on ostaje prijateljski, drugi treba da se zamisle nad onim što čine ili su učinili svađajući nas 20 godina posle građanskog rata“, navedeno je u saopštenju predsednika Srbije.

U Potočarima je juče održana komemoracija povodom 20 godišna genocida u Srebrenici, kojoj je prisustvovalo više od 50.000 ljudi, među kojima i više od 80 svetskih delegacija.Napad na Vučića dogodio se kada je krenuo u Memorijalni centar. Na njega je iz mase bacano kamenje i flaše sa vodom.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar