U trendu

Vučić: Narednih šest meseci bez razgovora sa ambasadorom Albanije

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da u narednih šest meseci sa ambasadorom Albanije Iljirom Boćkom, neće biti diplomatskih kontakata, zbog toga što je odbio da primi protestnu notu usled incidenata pre fudbalsku utakmice reprezentacija Srbije i Albanije.

Vučić je novinarima u Vladi Srbije, kazao da Albanija ima pravo na takvu reakciju, na koju Srbija može da odgovori na dva načina, ili da Boćku proglasi za nepoželjnu osobu ili da se u narednih šest meseci ni jedan zvaničnik ne sretne sa njim.

„On u narednh šest meseci neće moći da dođe do mene, kao ni do bilo kog drugog zvaničnika, takvo nediplomatsko ponašanje ne mogu da razumem“, rekao je Vučić.

Dodao je da se nada i da niko u Albaniji nije želo takav incident, „iako tu nije bio samo jedan kamen, već i drugog nesportskog ponašanja“.

Ministarstvo spoljnih poslova juče je pokušalo da uruči protestnu notu ambasadoru Albanije, koji se nije odazvao pozivu, zbog kamenovanja autobusa sa fudbalskim reprezentativcima Srbije na putu od aerodroma do hotela.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.