U trendu

Vučić neće preduzimati bilo kakve sankcije protiv RS

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da ne bi bilo moralno ni normalno da preduzima bilo kakve sankcije protiv rukovodstva Republike Srpske ili njenog predsednika Milorada Dodika.

„Spreman sam da snosim sve posledice takve odluke“, rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

On je odgovrajući na pitanje da li je Srbija sprema da se pridruži najavljenim sankcijama protiv Milorada Dodika zbog održavanja nedavnog referenduma o Danu Republike Srpske, rekao da nikakve mere još nisu preduzeli ni SAD ni EU.

„Budu li preduzeli neke mere, mi ćemo razmotriti naše korake“, kazao je Vučić.

Vučić je izjavio i da će o predlogu sporazuma o telekomunikacijama na Kosovu koji je stigao iz Brisela, odlučiti narednih dana i da će odluka biti teška, jer može da ima teške političke posledice.

„Veoma je teško doneti pozitivnu odluko o tome, ali je veoma teško doneti i negativnu odluku zato što može da bude teških političkih posledica“, kazao je Vučić novinarima u Beogradu i dodao da će odluka biti odmerena i svakako najbolja u interesu Srbije.

On je ukazao da Kosovo želi da prisvoji i rudnik Trepču, kao i sve ono što je godinama gradjeno u oblasti telekomunikacija i da Srbija ne može da prihvati različita tumačenja kada je reč o imovini na Kosovu.

Vučić je najavio de će, kada je reč o „papiru“ u oblasti telekomunikacija, koji je do njega došao odluka biti doneta narednih dana i da će se razmotriti šta da se predloži Vladi Srbije i pregovaračkom timu Srbije koji u Briselu vodi razgovre sa Prištinom.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Djurić izjavio je da je pred Srbiju, kada je reč o Kosovu i Metohiji, postavljen težak i ozbiljan ultimatum, jer se traži da se odrekne imovine Telekoma Srbije u pokrajini.

On je naveo da Beograd do nedelje treba da se izjasni da li prihvata ili ne prihvata „nakaradan predlog sporazuma o telekomunikacijama“.

Vučić j izjavio danas da će u najkraćem mogućem roku razgovarati sa roditeljima nastradalih gardista Vojske tadašnje Srbije i Crne Gore Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića.

„Nisam ni tužilac ni sudija, ali moja obaveza je da razgovaram sa svakim ko misli da mogu da pomognem. Daću sve od sebe da u najkraćem mogućem roku razgovaram sa roditeljima, a oni mi neće zameriti ako budu čekali dan ili dva duže zbog mog gustog rasporeda“, rekao je Vučić novinarima u Beogradu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.