U trendu

Vučić nema hrabrosti da raspiše parlamentarne izbore

Lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić nema hrabrosti da raspiše parlamentarne izbore, rekao je danas lider Nove stranke (NS) Zoran Živković.

„On zna da su ovi pokrajinski i lokalni izbori koji dolaze prvi šamar koji će dobiti, kao što je Milošević dobio politički šamar 1996. na lokalnim izborima. On se nada da će taj šamar da amortizuje i da će ostati na nogama. Naš posao je da ga nokautiramo tim šamarom“, kazao je Živković na konferenciji za novinare u Beogradu.

Živković je rekao da je siguran da Vučić nema hrabrosti da rizikuje i mesto premijera i vlast koju danas ima u Srbiji.

Lider NS je istakao da lokalni izbori ne smeju biti pre proleća 2016. godine, ako se „iole poštuje zakon u ovoj državi“.

„Ako SNS-ovci zakažu izbore ranije, to će biti još jedno kršenje zakona. Ne treba ni to da nas iznenadi. Spremni smo za izbore kad god da budu. Ako je zakonitosti, to treba da bude mart ili april sledeće godine. Logično je da paralelno sa tim izborima budu održani pokrajinski izbori iz razloga celishodnosti. I to je zakonski mandat za pokrajinsku skupštinu“, rekao je Živković.

On je rekao da će uskoro NS imati 10.000 članova i zahvalio Nebojši Milićeviću i Igoru Mušiću koji su postali pojačanje NS na opštini Vračar, a koji su ranije bili članovi LDP-a.

„Vračar ne sme pasti. Vračar mora da bude sačuvan od nemani SNS-ovaca koja je napala Srbiju pre izvesnog vremena. Mi to moramo da uradimo. Ima još nekoliko opština koje su 25 godina netaknute“, rekao je Živković i dodao da će NS uraditi sve da se spreči dalje razaranje Srbije od strane pripadnika SNS-a.

Živković je kazao da će NS napraviti dobru koaliciju ako za to postoje dobri partneri.

„A ja znam da postoje. Ja mislim da je vreme da polako narednih nedelja dolazimo do finalizacije naših dogovora. Da se zaludni ljudi manu nekih svojih promišljanja šta je levica, šta je levičarenje, desnica i dešnačenje i da se fokusiramo šta je problem. Problem je korumpirana, loša, među 10 najgorih vlada na svetu u ovom trenutku i to mora da bude prekinuto“, istakao je Živković. 

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.