U trendu

Vučić: Nisam video ubedljiv način rešavanja migrantske krize

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Davosu da Srbija ima snage da sebe zaštiti i sačuva od migrantske krize, ali i izrazio bojazan jer kako je rekao, tokom Ekonomskog foruma u tom gradu nije video dovoljno ubedljiv način rešavanja te krize.

„Plašim se da još nisam video dovoljno uverljiv i ubedljiv način rešavanja migrantske krize, jer sve što sam slušao je bilo bavljenje posledicama i čini se da nemamo rešenje“, rekao je Vučić novinarima u Davosu.

On je kazao da Srbija ima snage da sebe sačuva i zaštiti, ali da će u regionu doći do problema.

„To nisu više izbeglice iz Sirije i Iraka i mi tu imamo sve veći problem, a ljudi vide da je Evropa najbolja za život, a mi smo na značajnom delu te balkanske rute. Pitanje je da li mi možemo da opstanemo i napredujemo ukoliko tu vrstu ekonomskog tereta budemo imali na svojim plećima“, dodao je premijer.

On je ocenio da se u nekim zemljama centralne i zapadne Evrope ubrzano donose odluke o zatvaranju granica.

„To znači i kraj Šengena, što je kraj slobodnog protoka ljudi, novca i kapitala što menja i ekonomsku i svaku drugu scenu“, rekao je Vučić.

Premijer je kazao i da je tražio pomoć Norveške u razvoju preduzetničkog duha u Srbiji, kao i da je razgovarao sa direktorom Majkrosofta Žanom Filipom Kurtoom o razvoju IT sektora.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar