U trendu

Vučić očekuje reakciju Brisela na odluku Prištine

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas u Moskvi da očekuje reagovanje iz Brisela zbog najave predsednice Kosova Atifete Jahjaga da će suspendovati odredbe sporazuma o formiranju Zajednice srpskih opština.

„Čekamo reakciju Evrope, ali se mnogo, mnogo široka, velika pitanja otvaraju, jer ovo nije samo pitanje Jahjage, nije pitanje samo odnosa Prištine, i ukoliko je to istina i ukoliko se to dogodi, to otvara brojna pitanja na koje ćemo morati da nadjemo odgovor“, rekao je Vučić za srpske medije, posle susreta sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

On je ocenio da je vest iz Prištine „veoma teška iz mnogo razloga“ i da se ne tiče samo Prištine već i Brisela.

„Za mene je najbolje da u ovom trenutku kažem da nemam komentar. Ovo otvara mnogo krupnija pitanja od toga kakav je odnos Prištine… Ovo nama nameće mnoga druga, važnija pitanja – da li se isplati biti pošten i odgovoran i ispunjavati svoje obaveze i ne biti nagradjen, ili ne raditi ništa i biti nagradjen“, kazao je Vučić.

Predsednica Kosova Atifete Jahjaga najavila je juče da će suspendovati sporazum o Zajednici srpskih opština, postignut u dijalogu Beograda i Prištine u Briselu, do odluke Ustavnog suda Kosova od kojeg traži ocenu njegove ustavnosti.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.