U trendu

Vučić otvorio školu Draževac u Poljanama

Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će Srbija biti siromašnija, ako ne bude ulagala u budućnost – škole i decu i dodao da veruje u Srbiju i u to da će biti bolje mesto za život.

Na otvaranju nove osnovne škole „Draževac“ u Poljanama, Vučić je kazao da treba brinuti o budućnosti – školama, bolnicama i domovima zdravlja i deci.

„Ako ne ulažemo u škole možda ćemo imati koji dinar više za druge stvari, ali ćemo u budućnosti biti mnogo siromašniji. Najveće i najvažnije bogatstvo jeste kada ulažete u škole i obrazovanje“, kazao je premijer Srbije.

On je kazao da deca treba u budućnosti da donesu „mnogo toga dobrog za Srbiju“.

„Deca će da uživaju. Ostaje nam da meštani urade nešto i da druga učionica bude puna. Imamo 20 djaka i petoro predškolske dece u ovom trenutku. Ova škola može da primi mnogo više, pa vi iz Poljana gledajte šta vam je činiti“, kazao je Vučić.

On je kazao da je kada je ušao u školu prvo obišao toalete.

„Kaže: ja sam zadužen za to po Srbiji. Jeste. Ja se time ponosim. Zadužen sam za to da vidim da li nam deca idu u čisto, da li je uredno, da li će deca sa zadovoljstvom da dolaze u ovu školu“, kazao je Vučić.

On je rekao da je zadovoljan kada vidi da i ostalih devet škola, koje su obnovljene ima tako čiste toalete i učionice i tako dobra nastavna sredstva.

„Danas kada pogledate dve godine unazad, kada pogledate šta je uradjeno…Sve smo uspeli da obnovimo, mnoge zgrade izgledaju neuporedivo lepše, nego što su izgledale. Ostaje nam još sportska hala i pozorište da dovršimo do juna meseca“, kazao je premijer.

Vučić je zahvalio predstavnicima Evropske komisije i EU na podršci i finansijskoj pomoći za obnovu Obrenovca.

„Moramo to da cenimo i poštujemo. Moramo da znamo da kažemo hvala za to što su poreski obveznici iz zemalja EU učinili za Srbiju“, kazao je on i dodao da i u Srbiji mora da se radi više i da se brine o budućnosti.

On je kazao da je prethodne dve godine radjeno mnogo na stabilizaciji zemlje i da se spreči bankrotstvo.

Vučić je nakon što je izrazo zahvalnost svima koji pomogli, govor završio rečima „Živela Srbija“.

Otvaranju Osnovne škole Draževac prisustvovali su i gradonačelnik Beograda Siniša Mali i šef Delegacije EU u Srbiji Majkl Devenport.

Oni će potom obići rekonstruisane zgrade Gimnazije i Poljoprivredno-hemijske škole u Obrenovcu.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.