najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Vučić Pentagonu: Dajte nam dokaze

Stav Pentagona da službenici srpske ambasade nisu stradali u bombardovanju smatraćemo delom globalnog obračuna između velikih sila, osim ukoliko nam Pentagon ne dostavi dokaze da su njihove tvrdnje tačne, poručio je danas premijer Aleksandar Vučić.

Vučić je rekao da je moglo da se razgovarao o drugim teorijama da smo imali samo rezultate autopsije libijskih stručnjaka, ali da to posle rezultata obdukcije naših lekara više nije moguće.

„Kad su odbukciju sproveli naši lekari, nemamo sumnje kako su ti ljudi nastradali. Kad imate 12 rana na telu istovremeno dobijenih, nedvosmisleno od eksplozije, onda oni (Pentagon) moraju da nam pokažu bilo kakav dokaz koji bi nas uvukao u bilo kakvu drugu priču”, rekao je Vučić, odgovarajući na pitanja novinara o saopštenju Pentagona.

Na konstataciju novinara da Pentagon tvrdi da bi tela Jovice Stepića i Slađane Stanković bila u gorem stanju da su stradali u eksploziji, Vučić je odgovorio da ne zna kako Amerikanci znaju u kom su stanju tela, ali da su njemu izgledala loše i da pre toga nisu imala ni modricu.

„Očigledno da su povrede nastupile jednovremeno, ali, neka daju oni satelitske snimke, neka nam pokažu i daju dokaz za bilo šta”, istakao je Vučić, prenosi Tanjug.

„Ovako, mislim da je stav Pentagona da službenici srpske ambasade nisu stradali u bombardovanju objekta Islamske države u Libiji deo globalnog obračuna između velikih sila, u kojem Srbija ne želi da učestvuje”, rekao je Vučić.

On je dodao da se ne mogu u život vratiti ni Stanković, ni Stepić i da su drugačije priče dodatna uvreda kako za njih, tako i za sve građane Srbije.

„I lepše je bilo dok su rekli – ‘izvinite Srbi i porodice Stepić i Stanković’, nego ovo danas”, zaključio je Vučić.

Pentagon je juče osporio tvrdnje da je dvoje otetih službenika Ambasade Srbije u Libiji ubijeno u vazdušnom napadu američkih snaga na objekat Islamske države u toj zemlji.

Pentagon: Nema dokaza da je dvoje Srba ubijeno u udaru SAD

Pentagon je danas osporio tvrdnje da je dvoje otetih službenika Ambasade Srbije u Libiji ubijeno u vazdušnom napadu američkih snaga na objekat Islamske države u toj zemlji, preneo je AFP.

Portparol američkog Ministarstva odbrane Džef Dejvis rekao je da sveobuhvatna analiza osmatranja logora Islamske države i pregled fotografija tela dvoje srpskih državljana koje su postavljene na internetu nisu pružili dokaze da su ta žena i taj muškarac ubijeni u američkom udaru, prenosi AFP.

„Kada smo ponovo pregledali fotografije srpskih državljana koji su poginuli i kada smo dobili dalje informacije o samom udaru i informacije o proceni veoma velike nanete štete, to se ne podudara sa onim što je na fotografijama”, rekao je Dejvis.

Kako je dodao, „ne zna se gde su te fotografije napravljene… i ništa ne ukazuje da je njihova smrt izazvana bombardovanjem”.

Dejvis kaže i da bi tela bila u daleko gorem stanju da su ubijeni u snažnom vazdušnom napadu.

„To ne odgovara izgledu ljudskih ostataka kakav bismo očekivali posle udara takve jačine”, zaključio je on.

(Tanjug)

 

Napišite komentar

Najnovije iz rubrike