U trendu

Vučić: Prekid sednice skupštine pomerio moje konsultacije

Mandatar za sastav Vlade Srbije i lider Srpske napredne stranke (SNS) Aleksandar Vučić izjavio je danas da je to što je sednica Skupštine Srbije prekinuta, pomerilo njegove razgovore s političkim partijama za jedno popodne ili jedan dan.

„Time su pomerili predsednika Srbije i njegovu dodelu mandata, a meni pomerili konsultacije za jedno popodne ili jedan dan, ali to nije problem i biće sve u redu“, rekao je Vučić nakon obilaska radova na izgradnji deonica Ljig-Preljina i Lajkovac-Ljig.

On je ocenio i da je izbor nove predsednice Skupštine Srbije za koju je lista oko SNS predložila ponovo Maju Gojković trebalo juče da se završi, ali i najavio da će to biti završeno u ponedeljak, 6. juna.

„Uvek su se mnoge stvari dešavale u skupštini, ništa tu nije bilo skandalozno, osim onih koji su pričali da imaju genijalna rešenja, a juče su pričali o rešenjima za ćevape“, dodao je Vučić.

Skupština Srbije prekinula je u juče oko 20 časova konstitutivnu sednicu, a nastavak je zakazan za ponedeljak u 10.00. Tom predlogu usprotivili su se poslanici većine, koalicije okupljene oko Srpske napredne stranke, koji su prvi prišli stolu za kojim sedi predsednik Skupštine. Poslanici su uspeli samo da verifikuju mandate, a na dnevnom redu su bili još i izbor predsednika Narodne skupštine, potpredsednika, generalnog sekretara i radnih tela.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar